Vart's Kennel
Bichon havanais

 


  Startside

 Forside havanais

 Om oss

 Kontakt

 Våre hunder

 Valper

 Fotoalbum

 Om rasen

 Helse

 Stell

 Oppdragelse

 Aktiviteter

 

 

 

 

OM OSS

og vårt oppdrett av Bichon havanais
 

Vart's Kennel startet med oppdrett av Irish softcoated wheaten terrier i 1990. Vi har drevet et lite hjemmeoppdrett, og hadde 18 wheaten-kull i perioden fra 1990-2014.

 

Interessen for hundenes helse er stor. Vigdis satt i Wheatenklubbens helsekomité i 19 år, fra 1997-2015. Vil du lese mer om vårt wheaten-oppdrett, kan du klikke bildet av wheaten terrieren øverst til venstre på siden.
 

Vi fikk vår første havanais fra Dolce Havana i 2011. Vigdis hadde lenge hatt et godt øye til rasen, hadde møtt flere av dem, og hadde falt for det nydelige, tiltalende vesenet disse små hundene har. Og endelig fikk vi en valp i hus! Far i huset var sikker på at dette var en pysete sofahund, best egnet for damer! Men Lottie viste seg å være et herlig sjarmtroll! Og i løpet av tre-fire timer hadde han skiftet mening totalt! Dette var en livlig og leken frøken som snart ble pappas yndling. Vi hadde fått en liten personlighet i hus, som var vennlig, kjærlig, sprek, livlig og morsom!

 

Sommeren 2016 var vi hos Ängebråtens kennel i Sverige og hentet vår havanais nummer to, en gutt denne gangen. Mickey viste seg å være like sjarmerende og livlig som Lottie, de to leker herlig sammen, og kappes i all vennlighet om å den beste plassen når de ser et ledig fang.

 

Vårt ønske er å drive et lite kvalitets oppdrett av havanais. Interessen for hundenes helse er fortsatt stor, og vil være med på å prege våre prioriteringer også i arbeidet med vår nye rase.

 

 

      

                  Venter på far...                                           På tur i skogen

 

 


Skitur på Norefjell

 


Herlig med sol på fjellet!

 

 


Mickey og Sebastian

 

 

 

 

Vart's Kennel, Vigdis Hartberg Buhagen, Mikkelsveien 7, 3055 Krokstadelva - Tlf: 93418037 - Mail: vhb@varts.no