Vart's kennel
Irish softcoated wheaten terrier


   Startside

  Forside wheaten

  Om oss

  Kontakt

  Våre hunder

  Valper

  Fotoalbum

  Om rasen

  Helse

  Lenker

  
 


Wheaten Terrierens helse

Startside helse Ny kjøper Hundeeier Oppdretter Artikler Sykdommer 
 Wheaten terrieren har god helse. Vi hører heldigvis ikke så ofte om syke hunder. Raseklubben har gjennomført to helseundersøkelser, begge i samarbeid med Norges Veterinærhøyskole, - den første i 1998, og den andre i 2009. I begge undersøkelsene svarer over 90% at de er godt eller meget godt fornøyd med sin hunds mentale og fysiske og helse.

 

Jeg har nok vært over gjennomsnittet interessert i dette med helse og oppdrett. Raseklubben vår har en helsekomité som har vært i arbeid siden januar 1997. Undertegnede har sittet i komitéen fra starten av. Så jeg har jobbet ganske mye med temaet helse hos hund.

 

Disse helsesidene er laget for at både hundeeiere og oppdrettere skal kunne finne opplysninger om rasens helse, og hva vi kan gjøre for å bevare både egen hund og rasen generelt så frisk som mulig.

 

Er du som leser dette en vanlig hundeeier - eller bare på leting etter valp - kan du finne en del opplysninger her. Men - pass på at du ikke lar deg skremme av sykdommene som omtales! Husk at undersøkelser viser at rasens generelle helse er god. Som du skjønner jobber vi som oppdrettere og raseklubb for å minimalisere de problemer som finnes.

 

For det finnes selvfølgelig noen utfordringer. Slik er jo livet. Ingen har til nå klart å utrydde sykdom og problemer. Men når vi jobber sammen, kan vi gjøre problemene så små som mulig. På disse sidene forsøker jeg å beskrive sykdommer som har forekommet på rasen, og hva vi kan gjøre for at disse ikke skal spre seg i rasen.

 

Ønsker du at din hund skal ha best mulig helse? Vi du være med og jobbe for at rasen vår skal bevare en god helse? På disse sidene finner du informasjon om ting du kan gjøre.

 

Les mer:

 

Hundeeier Oppdretter Artikler