Vart's kennel
Irish softcoated wheaten terrier


   Startside

  Forside wheaten

  Om oss

  Kontakt

  Våre hunder

  Valper

  Fotoalbum

  Om rasen

  Helse

  Lenker

  
 


OM RASEN

IRISH SOFTCOATED WHEATEN TERRIER

   

Wheaten terrieren er opprinnelig en irsk gårdshund. Den ble brukt til både vakthund, gjeterhund og jakthund. Den hadde som oppgave å holde rotter og grevlinger vekk fra gården. den skulle vokte og gjete, og til det trengte den både mot og forstand. I dag er rasen blitt en familiehund. Den myke pelsen får mange til å tro at den er en deilig teddybamse. Og det er den jo også! MEN - man skal aldri glemme at inni den bløte pelsen gjemmer det seg også en tøff terrier, med egenvilje og pågangsmot! 


Wheaten terrieren er en morsom, livat og lett-tent hund som passer for folk med humør OG evne til å sette ned foten. Det er naturligvis forskjell på individene. Noen wheaten liker å si klart fra hvem de er, når de f.eks. møter andre hunder av samme kjønn. Andre er av den mer omgjengelige typen, og går fint sammen med de fleste artsfrender. De aller fleste wheaten pleier å like mennesker, - ja, ikke bare like, de møter dem med overstrømmende begeistring! De fleste wheaten går også godt sammen med barn.


Ikke glem at den myke pelsen til wheaten terrieren trenger mye stell! Den må gres daglig, og klippes hver andre til tredje måned. I vårbløyte og høstregn kan pelsen være en sann prøvelse for den som skal holde den i stand. Men har man jobbet fornuftig med hunden fra den var liten, vil stundene med pelsstell også kunne bli kosestunder som både hunden og eieren elsker.Rasestandard
- Les her

Om rasens helse - Les her

Klippeskjema - Les her  (utarbeidet av Ann Mari Virtanen, Kennel Virtawheat)

Raseklubbens nettside - klikk her - og deretter på bildet av wheaten terrier.